Livet med hästar

Att hålla på med hästar är en komplett livsstil. Det är ingenting man gör litegrann vid sidan av ett ”vanligt” liv, utan man måste satsa fullt ut. Att hålla på med hästar innebär tidiga morgnar och sena kvällar i stallet, långa ritter i skogen och jobb sju dagar i veckan. Ofta går hela helgerna åt till tävlingar och andra evenemang. Att hålla på med hästar är något av det roligaste som finns!

Många här på Alingsås Ryttarklubb har varit hästmänniskor sedan de var små barn. Intresset för dessa djur är ofta något som ärvs. Kanske har man följt med sina föräldrar eller något äldre syskon till stallet som liten och blivit fascinerad av de stora starka djuren och allt jobb på gården. Det är alltid roligt att hoppa bland höbalar och se hästarna galoppera vilt i paddocken!

Livet med hästar kan verka slitsamt ibland. Man kommer ofta hem sent på kvällarna och missar kalas på helgerna. Livet med hästar är ändå värt det, för man får så mycket ut av det! Att bli vän med en häst är som att få en extra medlem i familjen. Lite speciellt att den råkar väga flera hundra kilo…

Om man blir skötare till en häst redan som barn blir man rustad för livet. Man lär sig att ta ansvar över ett liv, med allt vad det innebär. Att hålla på med hästar handlar inte bara om de härliga ridturerna i skogen när löven prasslar under hovarna och solen skiner. Det handlar lika mycket om att förstå vad en individ behöver och vill ha, och hur man ska få en varelse att må så bra som möjligt. Det är ett stort ansvar för ett barn eller ung person, och vi är stolta över att vi har så många ansvarsfulla individer här på Alingsås Ryttarklubb!

Livet med hästar

Livet med hästar